John | Date: Szombat, 2013-10-12, 6:16 PM | Message # 16 |
Épphogy sikerült a megadott távolságba tolatnunk a másik hajóból egy nagy energia löket indult meg felénk ami nem nézett ki túl barátságosnak. - Vörös riadó! -mondtam szinte azonnal A pajzsok azonnal működésbe kezdtek és deflektálták a löketet így a burkolatban nem eshetett kár szerencsére. De a problémák sora csak ezután kezdődött, megjelent a Wyoming közelében egy kis fényes pont ami egyre csak nőtt. Riddick hadnagy szkennelési eredményei alapján egy féregjárat nyílt meg és a gravitációs mezeje a méretével együtt nőni kezdett. Először a Wyomingot majd minket is elkezdett egyre gyorsabban maga felé húzni. - Mi a pokol, vonósugarat a Wyomingra! Teljes hátramenet! -adtam ki a parancsot De a dolog reménytelen volt, Cross parancsnok jelentette hogy nem tudunk kitolatni a jelenségből mert ketté szakadhat a hajó, úgyhogy muszáj volt hagyni magunkat. Épp felmerült bennem egy ötlet hogyha teljes meghajtással a jelenség felé indulunk talán a saját gravitációs erejét felhasználva kiszabadulhatunk a vonzásából, de már túl késő volt. A következő pillanatban már a járatban voltunk, amilyen szép látvány volt olyan veszélyes is. A Lodestar csikorgó hangokba kezdett majd az egyik konzol túlterhelődött és felrobbant. Már jelentés sem kellett ebből lehetett tudni hogy a burkolatot eszi a járat és ha nem teszünk valamit a jelenség meghajlít minket mintha csak műanyagból lennénk. - Hosszútávú szenzorokból, fegyverekből minden energiát a szerkezetintegritás mezőbe! -reagáltam gyorsan A tartalék energiát csak végső esetben akartam felhasználni hiszen még ki is kell jutni innen, ezért döntöttem a jelenleg fölösleges rendszerek energiaellátásának átirányítása mellett. I'm a deserter, the lone eagle in the storm |
|